Atakan Büyükdağ - Kavgamız pdf indir


Atakan Büyükdağ - Kavgamız

"Kimileri, bu kavganın sonunu bilerek şeytanla anlaşma imzaladı, kimileri ise bilmeyerek, can havliyle sığındığı yılanı kovuğundan çıkardı. Bu bilmeyenler daha sonradan "Bilseydim, çilingir olurdum" diyeceklerdi ama iş işten çoktan geçmiş, koca bir millet can vermiş olacaktı."

İşlediği konu itibariyle Türkiye'de bir ilk olan bu eseri bir solukta okurken; Avrupa'dan göçen Yahudi bilim adamlarının Amerika'ya göçmesinin ardında yatan asıl sebep neydi? Almanya'nın yaşadığı hiperenflasyon döneminde neler yaşandı, Hitler bu dönemi nasıl avantaja dönüştürdü? Yahudiler neden bir anda istenmeyen ırk haline geldiler? I. Dünya Savaşı'ndan sonra Macaristan'da yaşanan kızıl terör ile Yahudilerin nasıl bir bağlantısı vardı? Almanya'da Hitler'i başa getiren iç karışıklıklara kimler, nasıl sebep oldular? Hitler'den önceki geçiş kabineleri nasıl engellendi? Albert Einstein'ı Almanya'dan kaçmaya zorlayan nedenler nelerdi? Einstein nasıl bir anda kendisini antisemitzmin hedefinde buldu? II. Dünya Savaşı süresince Hitler'i yenilmez kılan etkenler neydi, Hitler II. Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında nasıl bu kadar hızlı ilerledi? Albert Einstein'ın Türkiye'ye göndermek istediği 40 Yahudi bilim adamının amacı neydi, İsmet İnönü Einstein'ın bu teklifini neden reddetti? Türkiye'deki eğitim reformu nasıl gelişti. Atatürk, II. Abdülhamit'in yeniden açtığı Darülfünun'u neden kapattı ve İstanbul Üniversitesi neden kuruldu? Atom bombası adım adım nasıl ve neden keşfedildi? Yahudi bilim adamları Hitler'den intikam almak için neleri göze alabileceklerdi?.. gibi ilk kez sorulmuş birçok soruya da cevap bulacaksınız.
Kitapucretsiz - İndir 
link eklenecektir.
Compartilhar no Google+

Yorum Gönder

ekadin.net

Kadın sağlığına yönelik yararlı bilgiler ve rehberler sunan Ekadın platformunu ziyaret etmek için lütfen ekadın adresini ziyaret edebilirsi...

 
Copyright © 2017. Kitap Özetleri - Her hakkı saklıdır
Tema: Kitap Ücretsiz Tema